Read Time:4 Minutes

Για όλους εσάς που θέλετε να χτίσετε PC και βρίσκετε την έρευνα αγοράς δύσκολη και χρονοβόρα, σας έχουμε τις προτεινόμενες συνθέσεις PC του Απριλίου, για σχεδόν κάθε budget! Όπως θα παρατηρήσετε, οι συνθέσεις μας αφορούν περισσότερο τον τομέα του gaming, όμως υπάρχουν προτάσεις για PC γραφείου ή HTPC.

Οι συνθέσεις αυτές αποτελούν ουσιαστικά τις προτάσεις μας, με κύριο γνώμονα το VFM, την ποιότητα, την αναβαθμισιμότητα και την απόδοση του συστήματος, αλλά και την διαθεσιμότητα των κομματιών στην Ελληνική αγορά. Πολλά από τα κομμάτια τα οποία προτείνουμε σε συνθέσεις έχουν γίνει review από εμάς, τα links των οποίων βρίσκονται δίπλα από το κάθε κομμάτι.

Λόγω καθημερινής αλλαγής των τιμών, η κάθε σύνθεση μπορεί να κοστίζει αρκετά περισσότερο ή λιγότερο από την αναγραφόμενη τιμή της. Πέραν αυτού, η αγορά hardware αυτήν την στιγμή διανύει τεράστια “κρίση” η οποία έχει σοβαρό αντίκτυπο στα συστήματα που μπορούμε να σας προτείνουμε. Συνιστούμε να κάνετε υπομονή μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να αποφύγετε το στήσιμο υπολογιστή αυτόν τον καιρό, σε περίπτωση που αυτό είναι δυνατόν.

Προτεινόμενη σύνθεση Γραφείου/ΗTPC

HTPC – 300€

Η πρώτη και πιο φτηνή μας σύνθεση. Εκτελεί άριστα χρέη HTPC και PC γραφείου, με ΝVMe SSD για γρήγορη ανταπόκριση και με τον Pentium Gold G6405 να μπορεί να αντέξει κάθε ελαφριά εργασία. Η iGPU του μπορεί να κάνει decode μέχρι 4K60 HDR video, όπως και να κάνει πολύ ελαφρύ gaming με παιχνίδια τύπου LoL.

Βαριές Εργασίες Γραφείου – 350€

Η δεύτερη σύνθεσή μας, η οποία προορίζεται για βαριές εργασίες γραφείου. Αποδίδει άριστα ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες, με ΝVMe SSD για γρήγορη ανταπόκριση, ενώ ο i3 10105 με τα 8 threads του δεν θα κολλήσει πουθενά για την επόμενη δεκαετία. Η iGPU του, μπορεί να εκτελέσει βασικό encoding/decoding όπως και να τρέξει κάποια πολύ ελαφρά παιχνίδια.

Προτεινόμενες Gaming συνθέσεις

Entry Level 1080p – 525€

Το πρώτο gaming oriented σύστημά μας, το οποίο προορίζεται για ελαφρύ 1080p Gaming. O 4650G είναι ένας CPU με ενσωματωμένα γραφικά που μπορεί να σηκώσει αρκετούς τίτλους στα 1080p με χαμηλά προς μέτρια γραφικά και FPS. Το dual channel, βοηθά το APU μας να αποδώσει καλύτερα, ενώ τα 3600MHz στα οποία είναι χρονισμένη η RAM μας, είναι συχνότητα ιδανική για τον συγκεκριμένο επεξεργαστή. Τέλος, για κουτί προτιμήθηκε το SFF Matrexx 30 της Deepcool που είναι ιδανικό για το μέγεθος αυτού του συστήματος.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η μητρική θα χρειαστεί BIOS Update για να λειτουργήσει ο επεξεργαστής.

Entry Level 1080p – 600€

H συγκεκριμένη σύνθεση ΔΕΝ στοχεύει σε αύξηση επιδόσεων. Έχουμε αλλαγή σε κομμάτια όπως το κουτί, όπου πάμε σε ένα αρκετά καλύτερο και πιο ευρύχωρο, αλλαγή σε μεγαλύτερο και καλύτερο SSD, όπως και μια μικρή αισθητική και ποιοτική αναβάθμιση στην ψύκτρα, μιας και μεταβαίνουμε στην eSports έκδοση της Freezer 34!

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η μητρική θα χρειαστεί BIOS Update για να λειτουργήσει ο επεξεργαστής.

Entry Level 1080p – 650€

Bασισμένο στο προηγούμενο σύστημα, με την διαφορά ότι η B450 μητρική που είχαμε είναι πλέον παρελθόν. Στην θέση της η B550 MPG Gaming Plus της MSI, η οποία είναι μια πολύ καλή mid-high end επιλογή και μπορεί να υποστηρίξει κάθε Ryzen επεξεργαστή τελευταίας γενιάς και μάλιστα…. με στυλ, αφού δεν της λείπει ο RGB φωτισμός!

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η μητρική θα χρειαστεί BIOS Update για να λειτουργήσει ο επεξεργαστής.

Maxed Out 1080p – 900€

Εδώ έχουμε είτε μια στιγμή παραφροσύνης, είτε μια πολύ τολμηρή αλλαγή! Είχαμε αποκαλύψει στον Discord Server μας πως τα builds του Απρίλη, θα έχουν μερικές ιδιαιτερότητες και αυτό το build αποτελεί μια από αυτές. Το συγκεκριμένο Gaming PC της HP προσφέρει μία πάρα πολύ καλή εμπειρία σε 1080p, με επεξεργαστή τον R5 3500 (Review στον παρόμοιο 3500Χ), κάρτα γραφικών την GTX 1660 Super 6GB, 16GB RAM στα 2666MHz και 512GB αποθηκευτικού χώρου σε NVMe SSD και 80+ Platinum 400W τροφοδοτικό!

Midrange 1440p – 1350€

Η τελευταία μας πρόταση για τον μήνα του Απρίλη. Μπορεί να ακούγεται σαν πρωταπριλιάτικο αστείο, όμως σε αυτά τα λεφτά, η μόνη λογική επιλογή είναι το συγκεκριμένο Gaming PC της HP, με R7 3700X, RTX 2060 Super 8GB, 400W PSU 80+ Platinum, 1TB HDD, 128GB SSD και 16GB DDR4 RAM! Μα… ακούγεται καλό, δεν είναι; Στα χαρτιά όλα φαίνονται καλά, πλην του 128GB SSD, ο οποίος δεν θα χωρέσει σχεδόν τίποτα, όμως το πραγματικό “ατόπημα” του συγκεκριμένου OEM Build είναι το 1x 16GB 2666MHz RAM DIMM που φοράει, το οποίο είναι απλώς… ανεπαρκές. Προτείνεται λοιπόν η αγορά έξτρα αποθηκευτικού χώρου και ενός καλού RAM kit, έτσι ώστε να βελτιωθούν αισθητά οι επιδόσεις.

About Post Author

Κώστας Ανεστόπουλος

Στα 4 μου έπαιξα το πρώτο μου PC game, το διάσημο Starcraft του 1998 και αποφάσισα ότι "αυτό θέλω να κάνω όταν μεγαλώσω". Πλέον έχω ένα πάθος με το competitive overclocking, την ηλεκτρολογία και τα ηλεκτρονικά γενικότερα, όπως και την ανάλυση hardware. Στο Starcraft από την άλλη, ακόμα noobας είμαι.