Read Time:5 Minute

Για όλους εσάς που θέλετε να χτίσετε PC και βρίσκετε την έρευνα αγοράς δύσκολη και χρονοβόρα, σας έχουμε μερικά προτεινόμενες συνθέσεις PC για κάθε budget! Όπως θα παρατηρήσετε, οι συνθέσεις μας αφορούν περισσότερο τον τομέα του Gaming, όμως υπάρχουν προτάσεις για PC γραφείου ή HTPC, αλλά και για Content Creation (κατηγορία η οποία μελλοντικά θα εμπλουτιστεί με περισσότερες συνθέσεις).

Οι συνθέσεις αυτές αποτελούν ουσιαστικά τις προτάσεις μας, με κύριο γνώμονα το VFM, την ποιότητα και την απόδοση του συστήματος, αλλά και την διαθεσιμότητα των κομματιών στην Ελληνική αγορά. Πολλά από τα κομμάτια τα οποία προτείνουμε σε συνθέσεις έχουν γίνει review από εμάς, τα link των οποίων βρίσκονται δίπλα από το κάθε κομμάτι.

Disclaimer: Λόγο συνεχής αλλαγής των τιμών, η κάθε σύνθεση μπορεί να κοστίζει λίγο περισσότερο ή λίγο λιγότερο από την αναγραφόμενη τιμή της.

Προτεινόμενες συνθέσεις Γραφείου

HTPC – 250€

Η πρώτη και πιο φτηνή μας σύνθεση. Εκτελεί άριστα χρέη HTPC και PC γραφείου, με SSD για γρήγορη ανταπόκριση και με τον Athlon 3000G να μπορεί να αντέξει κάθε ελαφριά εργασία. Η iGPU του, Vega 3 μπορεί να κάνει decode μέχρι 4K60 HDR video όπως και να κάνει πολύ ελαφρύ gaming με παιχνίδια τύπου LoL.

Προτεινόμενες Gaming συνθέσεις

720p | Competitive 1080p – 300€

Η σύνθεση αυτή αποτελεί μια πολύ low budget gaming επιλογή, με ανάλογες δυνατότητες. Τα ενσωματωμένα γραφικά του 3200G τον κάνουν ιδανικό για gaming σε 720p, όπως και για ελαφρύ gaming σε 1080p (κυρίως competitive τίτλους όπως CS:GO, Fortnite, LoL κ.α). Χαρακτηριστικό του συστήματος η μεγάλη αναβαθμισημότητα και τα 16GB RAM.

Entry Level 1080p – 425€

Μία αναβάθμιση της προηγούμενης σύνθεσης, όπου προσθέσαμε μια ανεξάρτητη κάρτα γραφικών. Η RX 570 είναι ικανή να σηκώσει οποιονδήποτε τίτλο στα 1080p με καλά γραφικά και FPS. Το dual channel, έστω και αν είναι καλό να το έχουμε, δεν είναι τόσο ζωτικής σημασίας αν δεν χρησιμοποιούμε τα ενσωματωμένα γραφικά του επεξεργαστή μας. Συνεπώς για να κρατηθεί χαμηλά η τιμή, τα 16GB RAM υποβαθμίστηκαν σε ένα στικάκι των 8GB.

Midrange 1080p – 525€

H συγκεκριμένη σύνθεση είναι μια αναβάθμιση από όλες τις πλευρές, σε σχέση με την προηγούμενη. Ο R3 3100 και η GTX 1650 Super, μαζί με τα 16GB RAM είναι ικανοί να σηκώσουν όλους τους τίτλους σε 1080p και υψηλά γραφικά, χωρίς κανένα κόλλημα. Πέραν αυτού προστέθηκε και ένας σκληρός 1TB ως δίσκος/αποθήκη, μιας και τα 240GB του SSD σίγουρα δεν είναι αρκετά.

Maxed Out 1080p – 650€

H απόλυτη 1080p εμπειρία! Το συγκεκριμένο σύστημα δεν πρόκειται να κολλήσει πουθενά, με τα γραφικά να είναι στα υψηλότερα settings σε 1080p. Όπως όλες οι “Maxed Out” συνθέσεις μας όμως, μπορεί εύκολα να σηκώσει παιχνίδια με την ανάλυση ένα σκαλί παραπάνω. Συνεπώς η συγκεκριμένη σύνθεση είναι ικανή και για Entry Level 1440p Gaming.

Midrange 1440p – 825€

Mία premium σύνθεση στοχευμένη στο 1440p Gaming με ψηλά γραφικά. Ο R5 3600 με τα 12 threads του είναι μία από τις πιο διάσημες επιλογές για CPU, ενώ η RTX 2060 KO είναι ιδανική για την συγκεκριμένη ανάλυση. Ο SSD όμως του συστήματος είναι επίσης ένα από τα δυνατά χαρακτηριστικά του, αφού με 1TB χωρητικότητα δεν υπάρχει πρόγραμμα ή παιχνίδι που να μην χωρέσει σε αυτόν!

Maxed Out 1440p – 1000€

Mία μεγάλη και ουσιαστική αναβάθμιση από το προηγούμενο σύστημα. Πλέον η κάρτα γραφικών μας είναι η Sapphire RX 5700XT 8GB Pulse, το τροφοδοτικό αναβαθμίστηκε στο ακόμα ποιοτικότερο Corsair TX 550M, ενώ είναι το πρώτο σύστημα στο οποίο χρησιμοποιούμε την νέα B550 σειρά μητρικών της AMD. Παράλληλα, έχουμε 3200MHz RAM οι οποίες παίρνουν τρομερό πείραγμα (δες πως με αυτό το guide), όπως και ψύκτρα για να έχουμε ακόμα χαμηλότερες θερμοκρασίες στο CPU!

To σύστημα είναι επίσης ικανό και για Entry Level 4K Gaming, ακολουθώντας το μοτίβο των υπόλοιπον “Maxed Out” συστημάτων μας!

Midrange 4K – 1200€

Αρκετά παρόμοια σύνθεση με την προηγούμενη, μόνο που έχουμε αλλαγή της κάρτας γραφικών στην δυνατότερη RTX 2070 Super, αναβάθμιση του κουτιού στο Observatory της Kolink και RAM υψηλότερης συχνότητας και συνεπώς μεγαλύτερων δυνατοτήτων στο OC (δες πως να κάνεις OC στις RAM με αυτό το guide). Tέλος, η ψύκτρα αναβαθμίστηκε στην διάσημη Dark Rock 4 της Be Quiet.

Maxed Out 4K – 1450€

Για την απόλυτη 4K εμπειρία, υπάρχει και αυτή η σύνθεση. Το καλύτερο σύστημα που αξίζει τα λεφτά του, το οποίο μοιράζεται αρκετά στοιχεία με προηγούμενες συνθέσεις μας. Οι ουσιαστικές αλλαγές που έγιναν είναι αναβάθμιση της κάρτας γραφικών σε RTX 2080 Super και η προσθήκη ενός NVMe δίσκου, για εσάς τους απαιτητικούς χρήστες!

Προτεινόμενες Content Creation συνθέσεις

Content Creation – 1200€

To (μοναδικό μέχρι στιγμής) σύστημα, είναι ειδικά στοχευμένο στο content creation και συγκεκριμένα στην παραγωγή βίντεο, στο streaming και στο image editing. Με τα 16 threads του 3700Χ, δεν υπάρχει διεργασία που να μην μπορείτε να εκτελέσετε, ενώ η κάρτα γραφικών είναι πραγματικά ιδιαίτερη. Η KΟ έκδοση της RTX 2060, αποδίδει σαν RTX 2080 σε εφαρμογές που απαιτούν την υπολογιστική δύναμη της κάρτας!
Πέραν αυτών, ο NVMe του συστήματος υποστηρίζει PCI-E 4.0 το οποίο δένει άριστα με την B550 μητρική για ασύλληπτες ταχύτητες!

Για μελλοντικά updates, μείνετε συντονισμένοι στους The TechLads!

About Post Author

Κώστας Ανεστόπουλος

Στα 4 μου έπαιξα το πρώτο μου PC game, το διάσημο Starcraft του 1998 και αποφάσισα ότι "αυτό θέλω να κάνω όταν μεγαλώσω". Πλέον έχω ένα πάθος με το competitive overclocking, την ηλεκτρολογία και τα ηλεκτρονικά γενικότερα, όπως και την ανάλυση hardware. Στο Starcraft από την άλλη, ακόμα noobας είμαι.