Read Time:5 Minutes

Για όλους εσάς που θέλετε να χτίσετε PC και βρίσκετε την έρευνα αγοράς δύσκολη και χρονοβόρα, σας έχουμε τις προτεινόμενες συνθέσεις PC του Δεκεμβρίου, για σχεδόν κάθε budget! Όπως θα παρατηρήσετε, οι συνθέσεις μας αφορούν περισσότερο τον τομέα του gaming, όμως υπάρχουν προτάσεις για PC γραφείου ή HTPC. Τα content creation PCs δυστυχώς αφαιρέθηκαν λόγω απουσίας στοκ σε high end GPU/CPU.

Οι συνθέσεις αυτές αποτελούν ουσιαστικά τις προτάσεις μας, με κύριο γνώμονα το VFM, την ποιότητα, την αναβαθμισιμότητα και την απόδοση του συστήματος, αλλά και την διαθεσιμότητα των κομματιών στην Ελληνική αγορά. Πολλά από τα κομμάτια τα οποία προτείνουμε σε συνθέσεις έχουν γίνει review από εμάς, τα links των οποίων βρίσκονται δίπλα από το κάθε κομμάτι.

Λόγω καθημερινής αλλαγής των τιμών, η κάθε σύνθεση μπορεί να κοστίζει αρκετά περισσότερο ή λιγότερο από την αναγραφόμενη τιμή της. Πέραν αυτού, η αγορά hardware αυτήν την στιγμή διανύει τεράστια “κρίση” η οποία έχει σοβαρό αντίκτυπο στα συστήματα που μπορούμε να σας προτείνουμε. Συνιστούμε να κάνετε υπομονή μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να αποφύγετε το στήσιμο υπολογιστή αυτόν τον καιρό, σε περίπτωση που αυτό είναι δυνατόν.

Προτεινόμενη συνθέση Γραφείου/ΗTPC

HTPC – 250€

Η πρώτη και πιο φτηνή μας σύνθεση. Εκτελεί άριστα χρέη HTPC και PC γραφείου, με ΝVMe SSD για γρήγορη ανταπόκριση και με τον Pentium Gold G6400 να μπορεί να αντέξει κάθε ελαφριά εργασία. Η iGPU του μπορεί να κάνει decode μέχρι 4K60 HDR video, όπως και να κάνει πολύ ελαφρύ gaming με παιχνίδια τύπου LoL.

Βαριές Εργασίες Γραφείου – 325€

Η δεύτερη σύνθεσή μας, η οποία προορίζεται για βαριές εργασίες γραφείου. Αποδίδει άριστα ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες, με ΝVMe SSD για γρήγορη ανταπόκριση, ενώ ο i3 10100 με τα 8 threads του δεν θα κολλήσει πουθενά για την επόμενη δεκαετία. Η iGPU του, μπορεί να εκτελέσει βασικό encoding/decoding όπως και να τρέξει κάποια πολύ ελαφρά παιχνίδια.

Προτεινόμενες Gaming συνθέσεις

Entry Level 1080p – 450€

Το πρώτο gaming oriented συστημά μας, το οποίο προορίζεται για ελαφρύ 1080 Gaming. Η Giagabyte GTX 1650 D6 είναι μικρή σε μέγεθος, αλλά ικανή να σηκώσει οποιονδήποτε τίτλο στα 1080p με μέτρια προς καλά γραφικά και FPS. Το dual channel, βοηθά το CPU μας να αποδώσει καλύτερα, ενώ στο μέλλον δεν θα χρειαστούμε αναβάθμιση σε RAM, μιας και τα 16GB υπερκαλύπτουν. Τέλος, για κουτί προτιμήθηκε το SFF Matrexx 30 της Deepcool που είναι ιδανικό για το μέγεθος αυτού του συστήματος.

Midrange 1080p – 550€

H συγκεκριμένη σύνθεση στοχεύει σε αύξηση επιδόσεων. Ο Intel i3 10100F παραμένει, όμως έχουμε μια σημαντική αναβάθμιση στην μητρική, στην κάρτα γραφικών αλλά και στο κουτί του υπολογιστή! Πέραν αυτού ο SSD αναβαθμίστηκε σε καλύτερο και μεγαλύτερο μοντέλο.

Maxed Out 1080p – 650€

H απόλυτη 1080p εμπειρία! Το συγκεκριμένο σύστημα δεν πρόκειται να κολλήσει πουθενά, με τα γραφικά να είναι στα υψηλά settings σε 1080p. Λόγω περιορισμού του budget, το σύστημα περιλαμβάνει μόνο SSD και η επέκταση του αποθηκευτικού χώρου πρέπει να είναι πρωταρχικό μέλημα του ιδιοκτήτη.

Midrange 1440p – 750€

Mία σύνθεση στοχευμένη στο 1440p Gaming με ψηλά γραφικά. Ο i5 10400F με τα 12 threads του είναι μία από τις πιο καλές επιλογές για CPU, ενώ η ASUS RX 5600XT 6GB Dual Evo είναι ιδανική για την συγκεκριμένη ανάλυση.

Midrange 1440p QoL – 900€

Mία αναβάθμιση overall ποιότητας σε σχέση με το προηγούμενο σύστημα. Πλέον η μητρική μας είναι η Gigabyte Z490 UD που μας επιτρέπει να τρέξουμε RAM στα 3200MHz και μας ανοίγει νέες πόρτες στην αναβαθμισιμότητα, ενώ έχουμε 1TB SSD για τόνους γρήγορου αποθηκευτικού χώρου!

Maxed Out 1440p – 1100€

To ιδανικό σύστημα για 1440p gaming χωρίς περιορισμούς! Μοιράζεται πολλά στοιχεία με το παραπάνω, όμως έχει αναβαθμισμένη κάρτα, στην καλύτερη υλοποίηση της RX 5700 XT, RAM πολύ καλύτερης ποιότητας για τα άτομα που θα ασχοληθούν με OC και ένα αρκετά πιο ποιοτικό κουτί! Τέλος, αναβαθμίστηκε και το τροφοδοτικό και η μητρική, έτσι ώστε να μπορούν να στηρίξει μια μελλοντική, βαρβάτη αναβάθμιση.

Maxed out 1440p QoL – 1300€

Μία QoL βελτίωση στο σύστημα των 1100€, κάνοντας το πιο ισορροπημένο. Έχουμε μεταπήδηση σε AMD πλατφόρμα μιας και στα λεφτά αυτά δεν υπάρχει αντίστοιχος 8 core CPU από την Intel, ενώ παράλληλα έχουμε προσθήκη ενός NVMe για ακόμα μικρότερα boot times, ίσως και λίγο editing. Σε αυτά τα χρήματα επίσης, θα ήταν κακό να μην υπήρχε κάποιο αξιόλογο CPU Cooler!

Για μελλοντικά updates, μείνετε συντονισμένοι στους The TechLads!

About Post Author

Κώστας Ανεστόπουλος

Στα 4 μου έπαιξα το πρώτο μου PC game, το διάσημο Starcraft του 1998 και αποφάσισα ότι "αυτό θέλω να κάνω όταν μεγαλώσω". Πλέον έχω ένα πάθος με το competitive overclocking, την ηλεκτρολογία και τα ηλεκτρονικά γενικότερα, όπως και την ανάλυση hardware. Στο Starcraft από την άλλη, ακόμα noobας είμαι.