Read Time:4 Minutes

Για όλους εσάς που θέλετε να χτίσετε PC και βρίσκετε την έρευνα αγοράς δύσκολη και χρονοβόρα, σας έχουμε τις προτεινόμενες συνθέσεις PC του Ιουνίου, για σχεδόν κάθε budget! Όπως θα παρατηρήσετε, οι συνθέσεις μας αφορούν περισσότερο τον τομέα του gaming, όμως υπάρχουν προτάσεις για PC γραφείου ή HTPC.

Οι συνθέσεις αυτές αποτελούν ουσιαστικά τις προτάσεις μας, με κύριο γνώμονα το VFM, την ποιότητα, την αναβαθμισιμότητα και την απόδοση του συστήματος, αλλά και την διαθεσιμότητα των κομματιών στην Ελληνική αγορά. Πολλά από τα κομμάτια τα οποία προτείνουμε σε συνθέσεις έχουν γίνει review από εμάς, τα links των οποίων βρίσκονται δίπλα από το κάθε κομμάτι.

Λόγω καθημερινής αλλαγής των τιμών, η κάθε σύνθεση μπορεί να κοστίζει αρκετά περισσότερο ή λιγότερο από την αναγραφόμενη τιμή της. Πέραν αυτού, η αγορά hardware αυτήν την στιγμή διανύει τεράστια “κρίση” η οποία έχει σοβαρό αντίκτυπο στα συστήματα που μπορούμε να σας προτείνουμε. Συνιστούμε να κάνετε υπομονή μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να αποφύγετε το στήσιμο υπολογιστή αυτόν τον καιρό, σε περίπτωση που αυτό είναι δυνατόν.

Προτεινόμενη σύνθεση Γραφείου/ΗTPC

HTPC – 300€

Η πρώτη και πιο φτηνή μας σύνθεση. Εκτελεί άριστα χρέη HTPC και PC γραφείου, με ΝVMe SSD για γρήγορη ανταπόκριση και με τον Pentium Gold G6405 να μπορεί να αντέξει κάθε ελαφριά εργασία. Η iGPU του μπορεί να κάνει decode μέχρι 4K60 HDR video, όπως και να κάνει πολύ ελαφρύ gaming με παιχνίδια τύπου LoL.

Βαριές Εργασίες Γραφείου – 375€

Η δεύτερη σύνθεσή μας, η οποία προορίζεται για βαριές εργασίες γραφείου. Αποδίδει άριστα ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες, με ΝVMe SSD για γρήγορη ανταπόκριση, ενώ ο i3 10105 με τα 8 threads του δεν θα κολλήσει πουθενά για την επόμενη δεκαετία. Η iGPU του, μπορεί να εκτελέσει βασικό encoding/decoding όπως και να τρέξει κάποια πολύ ελαφρά παιχνίδια.

Προτεινόμενες Gaming συνθέσεις

720p | Competitive 1080p – 450€

Το πρώτο gaming oriented σύστημά μας, το οποίο προορίζεται για 720p ή πολύ ελαφρύ 1080p Gaming. O i3 10100F είναι ένας CPU με τρομερά χαμηλή τιμή, αλλά μεγάλη δύναμη που με την GT 1030 της Colorful μπορεί να σηκώσει αρκετούς τίτλους στα 720p με 1080p σε χαμηλά γραφικά και αξιοπρεπή FPS.

Entry Level 1080p – 550€

Το δεύτερο gaming oriented σύστημά μας, το οποίο προορίζεται για ελαφρύ 1080p Gaming. O i5 10400F είναι ένας CPU χωρίς ενσωματωμένα γραφικά, που μπορεί να σηκώσει τα πάντα, με κάρτα γραφικά έως και RTX 3070. Το συγκεκριμένο build βέβαια έχει μόνο μια GT 1030, αλλά βοηθά το να ελπίζουμε πως σε κάποια στιγμή ο ιδιοκτήτης θα μπορεί να βάλει μια πραγματική RTX 3070, μέσα στα επόμενα 3-4 χρόνια. Πέραν αυτού, λόγω B460 δεν υπάρχει λόγος να μπει RAM με συχνότητα άνω των 3000MHz, μια και το συγκεκριμένο chipset δεν υποστηρίζει πάνω από 2666MHz με αυτό το chipset. Τέλος, για κουτί προτιμήθηκε το Cougar MX410 Mesh-G, που είναι ιδανικό για το μέγεθος αυτού του συστήματος.

Entry Level 1080p – 650€

Bασισμένο στο προηγούμενο σύστημα, με την διαφορά ότι η B460 μητρική που είχαμε είναι πλέον παρελθόν. Στην θέση της η B560 Steel Legend της ASRock, η οποία είναι μια πολύ καλή mid-high end επιλογή και μπορεί να υποστηρίξει κάθε Intel επεξεργαστή τελευταίας γενιάς και μάλιστα…. με στυλ, αφού δεν της λείπει ο RGB φωτισμός!
Η αλλαγή της μητρικής όμως δεν είναι και η μοναδική, μιας και το CPU αναβαθμίστηκε στον ακριβότερο αλλά και αρκετά καλύτερο i5 11400F. Έχοντας κάνει review τον i5 11500 που παρέχει μόνο 200MHz παραπάνω στο boost clock, μπορούμε να πούμε πως είναι μια εξαιρετική επιλογή για CPU!

Midrange 1080p – 650€

Μια εναλλακτική επιλογή στα 650€, η οποία εστιάζει στις επιδόσεις γραφικών περισσότερο από όλα τα άλλα! Το σύστημα των 550€, με μια 1050 Ti από την Colorful, πρακτικά!

Midrange 1080p – 850€

To σύστημα των 650€, με μία πολύ σημαντική αλλαγή στην κάρτα γραφικών!

About Post Author

Κώστας Ανεστόπουλος

Στα 4 μου έπαιξα το πρώτο μου PC game, το διάσημο Starcraft του 1998 και αποφάσισα ότι "αυτό θέλω να κάνω όταν μεγαλώσω". Πλέον έχω ένα πάθος με το competitive overclocking, την ηλεκτρολογία και τα ηλεκτρονικά γενικότερα, όπως και την ανάλυση hardware. Στο Starcraft από την άλλη, ακόμα noobας είμαι.