Read Time:4 Minutes

Για όλους εσάς που θέλετε να χτίσετε PC και βρίσκετε την έρευνα αγοράς δύσκολη και χρονοβόρα, σας έχουμε τις προτεινόμενες συνθέσεις PC του Μαρτίου, για σχεδόν κάθε budget! Όπως θα παρατηρήσετε, οι συνθέσεις μας αφορούν περισσότερο τον τομέα του gaming, όμως υπάρχουν προτάσεις για PC γραφείου ή HTPC. Τα content creation PCs δυστυχώς αφαιρέθηκαν λόγω απουσίας στοκ σε high end GPU/CPU.

Οι συνθέσεις αυτές αποτελούν ουσιαστικά τις προτάσεις μας, με κύριο γνώμονα το VFM, την ποιότητα, την αναβαθμισιμότητα και την απόδοση του συστήματος, αλλά και την διαθεσιμότητα των κομματιών στην Ελληνική αγορά. Πολλά από τα κομμάτια τα οποία προτείνουμε σε συνθέσεις έχουν γίνει review από εμάς, τα links των οποίων βρίσκονται δίπλα από το κάθε κομμάτι.

Λόγω καθημερινής αλλαγής των τιμών, η κάθε σύνθεση μπορεί να κοστίζει αρκετά περισσότερο ή λιγότερο από την αναγραφόμενη τιμή της. Πέραν αυτού, η αγορά hardware αυτήν την στιγμή διανύει τεράστια “κρίση” η οποία έχει σοβαρό αντίκτυπο στα συστήματα που μπορούμε να σας προτείνουμε. Συνιστούμε να κάνετε υπομονή μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να αποφύγετε το στήσιμο υπολογιστή αυτόν τον καιρό, σε περίπτωση που αυτό είναι δυνατόν.

Προτεινόμενη σύνθεση Γραφείου/ΗTPC

HTPC – 250€

Η πρώτη και πιο φτηνή μας σύνθεση. Εκτελεί άριστα χρέη HTPC και PC γραφείου, με ΝVMe SSD για γρήγορη ανταπόκριση και με τον Pentium Gold G6400 να μπορεί να αντέξει κάθε ελαφριά εργασία. Η iGPU του μπορεί να κάνει decode μέχρι 4K60 HDR video, όπως και να κάνει πολύ ελαφρύ gaming με παιχνίδια τύπου LoL.

Βαριές Εργασίες Γραφείου – 325€

Η δεύτερη σύνθεσή μας, η οποία προορίζεται για βαριές εργασίες γραφείου. Αποδίδει άριστα ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες, με ΝVMe SSD για γρήγορη ανταπόκριση, ενώ ο i3 10100 με τα 8 threads του δεν θα κολλήσει πουθενά για την επόμενη δεκαετία. Η iGPU του, μπορεί να εκτελέσει βασικό encoding/decoding όπως και να τρέξει κάποια πολύ ελαφρά παιχνίδια.

Προτεινόμενες Gaming συνθέσεις

Entry Level 1080p – 450€

Το πρώτο gaming oriented σύστημά μας, το οποίο προορίζεται για ελαφρύ 1080p Gaming. O 4650G είναι ένας CPU με ενσωματωμένα γραφικά που μπορεί να σηκώσει αρκετούς τίτλους στα 1080p με χαμηλά προς μέτρια γραφικά και FPS. Το dual channel, βοηθά το APU μας να αποδώσει καλύτερα, ενώ τα 3600MHz στα οποία είναι χρονισμένη η RAM μας, είναι συχνότητα ιδανική για τον συγκεκριμένο επεξεργαστή. Τέλος, για κουτί προτιμήθηκε το SFF Matrexx 30 της Deepcool που είναι ιδανικό για το μέγεθος αυτού του συστήματος.

Η μητρική θα χρειαστεί το τελευταίο BIOS update για να λειτουργήσει το CPU! Επίσης, αν επιλέξετε την tray έκδοση του CPU. είναι αναγκαία η αγορά ψύκτρας.

Midrange 1080p – 550€

H συγκεκριμένη σύνθεση στοχεύει σε αύξηση επιδόσεων. Έχουμε αλλαγή CPU σε Intel Core i3 10100F, όπως και αναγκαστικά στην μητρική, αλλά και στην κάρτα γραφικών και στο κουτί του υπολογιστή! Πέραν αυτού ο SSD αναβαθμίστηκε σε καλύτερο και μεγαλύτερο μοντέλο.

Maxed Out 1080p – 650€

Bασισμένο στο προηγούμενο σύστημα, με την διαφορά ότι το CPU μας πλέον είναι ο i5 10400F και έχουμε GPU αυξημένων επιδόσεων. Λόγω περιορισμού του budget, το σύστημα περιλαμβάνει μόνο SSD και η επέκταση του αποθηκευτικού χώρου πρέπει να είναι πρωταρχικό μέλημα του ιδιοκτήτη.

Midrange 1440p QoL – 750€

Mία σύνθεση που θα ήταν στοχευμένη στο 1440p Gaming με ψηλά γραφικά. Ο i7 10700F με τα 16 threads του είναι μία από τις πιο καλές επιλογές για CPU, ενώ η Inno3D 1050 Ti μόνο ιδανική δεν είναι για την συγκεκριμένη ανάλυση. Ας ελπίσουμε να καταφέρει να μπει μία RTX 3060 Ti σε κάποια φάση.

Midrange 1440p – 850€

Mία αναβάθμιση overall ποιότητας σε σχέση με το προηγούμενο σύστημα. Πλέον η μητρική μας είναι η MSI Z490 A Pro που μας επιτρέπει να τρέξουμε RAM στα 3200MHz και μας ανοίγει νέες πόρτες στην αναβαθμισιμότητα, ενώ έχουμε 1TB SSD για τόνους γρήγορου αποθηκευτικού χώρου!

Maxed Out 1440p – 1250€

To ιδανικό σύστημα για 1440p gaming χωρίς περιορισμούς! Η τουλάχιστον θα έπρεπε. Μοιράζεται πολλά στοιχεία με το παραπάνω, όμως, καταφέραμε να βάλουμε μια σχετικά σύγχρονη υπερκοστολογημένη GPU, RAM πολύ καλύτερης ποιότητας για τα άτομα που θα ασχοληθούν με OC και ένα αρκετά πιο ποιοτικό κουτί! Τέλος, αναβαθμίστηκε και το τροφοδοτικό και η μητρική, έτσι ώστε να μπορούν να στηρίξει μια μελλοντική, βαρβάτη αναβάθμιση.

Για μελλοντικά updates, μείνετε συντονισμένοι στους The TechLads!

About Post Author

Κώστας Ανεστόπουλος

Στα 4 μου έπαιξα το πρώτο μου PC game, το διάσημο Starcraft του 1998 και αποφάσισα ότι "αυτό θέλω να κάνω όταν μεγαλώσω". Πλέον έχω ένα πάθος με το competitive overclocking, την ηλεκτρολογία και τα ηλεκτρονικά γενικότερα, όπως και την ανάλυση hardware. Στο Starcraft από την άλλη, ακόμα noobας είμαι.