Read Time:4 Minutes

Για όλους εσάς που θέλετε να χτίσετε PC και βρίσκετε την έρευνα αγοράς δύσκολη και χρονοβόρα, σας έχουμε τις προτεινόμενες συνθέσεις PC του Σεπτεμβρίου, για σχεδόν κάθε budget! Όπως θα παρατηρήσετε, οι συνθέσεις μας αφορούν περισσότερο τον τομέα του gaming, όμως υπάρχουν προτάσεις για PC γραφείου ή HTPC.

Οι συνθέσεις αυτές αποτελούν ουσιαστικά τις προτάσεις μας, με κύριο γνώμονα το VFM, την ποιότητα, την αναβαθμισιμότητα και την απόδοση του συστήματος, αλλά και την διαθεσιμότητα των κομματιών στην Ελληνική αγορά. Πολλά από τα κομμάτια τα οποία προτείνουμε σε συνθέσεις έχουν γίνει review από εμάς, τα links των οποίων βρίσκονται δίπλα από το κάθε κομμάτι.

Λόγω καθημερινής αλλαγής των τιμών, η κάθε σύνθεση μπορεί να κοστίζει αρκετά περισσότερο ή λιγότερο από την αναγραφόμενη τιμή της. Πέραν αυτού, η αγορά hardware αυτήν την στιγμή διανύει τεράστια “κρίση” η οποία έχει σοβαρό αντίκτυπο στα συστήματα που μπορούμε να σας προτείνουμε. Συνιστούμε να κάνετε υπομονή μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να αποφύγετε το στήσιμο υπολογιστή αυτόν τον καιρό, σε περίπτωση που αυτό είναι δυνατόν.

Προτεινόμενη σύνθεση Γραφείου/ΗTPC

HTPC – 300€

Η πρώτη και πιο φτηνή μας σύνθεση. Εκτελεί άριστα χρέη HTPC και PC γραφείου, με M.2 SSD για γρήγορη ανταπόκριση και με τον Pentium Gold G6405 να μπορεί να αντέξει κάθε ελαφριά εργασία. Η iGPU του μπορεί να κάνει decode μέχρι 4K60 HDR video, όπως και να κάνει πολύ ελαφρύ gaming με παιχνίδια τύπου LoL.

Βαριές Εργασίες Γραφείου – 375€

Η δεύτερη σύνθεσή μας, η οποία προορίζεται για βαριές εργασίες γραφείου. Αποδίδει άριστα ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες, με M.2 SSD για γρήγορη ανταπόκριση, ενώ ο i3 10105 με τα 8 threads του δεν θα κολλήσει πουθενά για την επόμενη δεκαετία. Η iGPU του, μπορεί να εκτελέσει βασικό encoding/decoding όπως και να τρέξει κάποια πολύ ελαφρά παιχνίδια.

Προτεινόμενες Gaming συνθέσεις

720p | Competitive 1080p – 450€

Το πρώτο gaming oriented σύστημά μας, το οποίο προορίζεται για 720p ή πολύ ελαφρύ 1080p Gaming. O i3 10100F είναι ένας CPU με τρομερά χαμηλή τιμή, αλλά μεγάλη δύναμη που με την GT 1030 της ASUS μπορεί να σηκώσει αρκετούς τίτλους στα 720p με 1080p σε χαμηλά γραφικά και αξιοπρεπή FPS.

Entry Level 1080p – 550€

Το δεύτερο gaming oriented σύστημά μας, το οποίο προορίζεται για ελαφρύ 1080p Gaming. O R5 5600G είναι ένας CPU με ενσωματωμένα γραφικά, που μπορεί να σηκώσει τα πάντα. Με δυνατότητα προσθήκης έως και RTX 3070 (η οποία ελπίζουμε να μπει αρκετά σύντομα), το εν λόγω σύστημα είναι μια τρομερά καλή βάση για μελλοντική αναβάθμιση! Τέλος, για κουτί προτιμήθηκε το Cougar MX410 Mesh-G, που είναι ιδανικό για το μέγεθος αυτού του συστήματος.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η μητρική θα χρειαστεί BIOS UPDATE για να υποστηρίξει τον συγκεκριμένο CPU!

Alternative Entry Level 1080p – 550€

Το δεύτερο gaming oriented σύστημά μας, το οποίο προορίζεται για ελαφρύ 1080p Gaming. Καλύτερες επιδόσεις σε γραφικά, λόγω της 1050 Ti, όμως ο επεξεργαστής είναι αρκετά κατώτερος του 5600G. Ένα συστηματάκι ιδανικό για φοιτητές, που θέλουν να παίζουν μερικά παιχνίδια με καλύτερα settings άπο την αρχή και να έχουν μερικές επιλογές αναβάθμισης.

Entry Level 1080p – 650€

Bασισμένο στο προηγούμενο σύστημα, με την διαφορά ότι η ΜSI B460 μητρική που είχαμε είναι πλέον παρελθόν. Στην θέση της η B460M Pro 4της ASRock, η οποία είναι μια πολύ καλή midrange επιλογή και μάλιστα…. με στυλ, αφού δεν της λείπει ο RGB φωτισμός!
Η αλλαγή της μητρικής όμως δεν είναι και η μοναδική, μιας και το CPU αναβαθμίστηκε στον ακριβότερο αλλά και αρκετά καλύτερο i5 10400F.

Midrange 1080p – 750€

Μια εναλλακτική επιλογή στα 750€, η οποία εστιάζει στις επιδόσεις γραφικών περισσότερο από όλα τα άλλα! Το σύστημα των 650€, με μια GTX 1650 από την Colorful, πρακτικά!

Midrange 1080p – 850€

To σύστημα των 750€, με μία πολύ σημαντική αναβάθμιση σε CPU, μητική και RAM!

About Post Author

Κώστας Ανεστόπουλος

Στα 4 μου έπαιξα το πρώτο μου PC game, το διάσημο Starcraft του 1998 και αποφάσισα ότι "αυτό θέλω να κάνω όταν μεγαλώσω". Πλέον έχω ένα πάθος με το competitive overclocking, την ηλεκτρολογία και τα ηλεκτρονικά γενικότερα, όπως και την ανάλυση hardware. Στο Starcraft από την άλλη, ακόμα noobας είμαι.