ποσά που επένδυσε η Epic
Read Time:2 Minutes

Epic Games vs Steam

Η Epic Games βρίσκεται σε έναν διαρκή αγώνα, για πάνω από δύο χρόνια, στην προσπάθειά της να καταστήσει το Epic Games Store άξιο ανταγωνιστή του Steam. Η πλατφόρμα έχει διαπραγματευτεί πάνω από εκατό προσφορές αποκλειστικότητας και προσφέρει επίσης, δωρεάν παιχνίδια κάθε εβδομάδα. Τα ποσά που επένδυσε η Epic, ήταν τέτοια ώστε να την οδηγήσουν σε “απώλειες” εσόδων.

Ωστόσο, είναι λογικό πως το να ανταγωνιστεί μία εταιρεία έναν κολοσσό σαν το Steam, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Εκτός από το ανθρώπινο δυναμικό και τους αποκλειστικούς τίτλους, η Epic χρειάστηκε να επενδύσει και ένα σημαντικό κεφάλαιο. Όπως επισημάνθηκε από το PC Gamer, από τη δικαστική διαμάχη μεταξύ Epic και Apple, αποκαλύφθηκε πως η Epic έχει ξοδέψει σχεδόν $444 εκατομμύρια, σε συμφωνίες αποκλειστικότητας για το Epic Game Store.

Οι χρηματοοικονομικές “απώλειες” της Epic Games για το 2021

Δυστυχώς, οι συμφωνίες αποκλειστικών τίτλων της Epic είναι “δανεικές”, καθώς οι περισσότερες προβλέπουν πως οι τίτλοι θα παραμένουν αποκλειστικοί στο Epic Game Store, μόνο για ένα χρόνο και μετά θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλα καταστήματα, όπως το Steam. Σύμφωνα με την οικονομική έκθεση της Epic Games στο τέλος του έτους, οι παίκτες ξόδεψαν σχεδόν $700 εκατομμύρια στην πλατφόρμα το 2020, με τις πωλήσεις των third-party τίτλων, να αντιπροσωπεύουν μόνο $265 εκατομμύρια αυτού του ποσού. Αυτό σημαίνει ότι η Epic Games αδυνατεί έστω να πλησιάσει τα $444 εκατομμύρια, τα οποία επένδυσε, συνεπώς μιλάμε για μία μεγάλη ζημιά, σε λογιστικούς όρους.

Ενώ πολλές από τις συμφωνίες της Epic δεν έχουν αρχίσει να αποφέρουν κέρδη, κατά τη διάρκεια της αγωγής, η Apple σημείωσε ότι η Epic Games θα πρέπει να καταβάλει, “τουλάχιστον $330 εκατομμύρια από τις ελάχιστες εγγυήσεις”. Μαζί με αυτό το εξωφρενικό ποσό, στο τέλος του 2021, η προβλεπόμενη ζημιά της Epic Games θα αγγίξει τα $600 εκατομμύρια. Χάριν σύγκρισης, οι ζημιές της εταιρείας, το 2019 ανήλθαν στα $181 εκατομμύρια, συνεπώς η διαφορά γίνεται ευκόλως αντιληπτή. Αυτά τα στοιχεία ήταν όλα διαθέσιμα από τις καταθέσεις της Epic Games Store VP και άλλων παραγόντων της εταιρείας, κατά τη διάρκεια εξέλιξης της υπόθεσης με την Apple.

Η κατανομή υποχρεώσεων και κερδών από την πλευρά της Epic Games

Ωστόσο, η Epic Games δεν φαίνεται να ανησυχεί πολύ για αυτές τις απώλειες, καθώς αναμένει να αρχίσει να έχει ετήσια κέρδη, από το 2023. Θεωρεί αυτές τις απώλειες μάλλον, ως επενδύσεις που θα της επιτρέψουν να διατηρήσει την περικοπή εσόδων στο 12%, ευελπιστώντας πως το συγκεκριμένο ποσοστό δεν θα αυξηθεί.

“Το Epic Games Store δεν είναι ακόμη κερδοφόρο, στην τρέχουσα κλίμακα και το στάδιο της ανάπτυξής του, επειδή έχει επενδύσει εκ των προτέρων τα ποσά για μάρκετινγκ και απόκτηση νέων χρηστών, με σκοπό την διεύρυνση του μεριδίου αγοράς”.

Tim Sweeney, Epic Games CEO

Για περισσότερη επικαιρότητα και νέα τεχνολογίας, μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα των The Techlads.