Read Time:13 Minutes

Δεν ξέρω σε πόσους έλειψαν τα PSU review, πάντως σε εμένα σίγουρα! Στον πάγκο μου σήμερα για review, το System Power 9 στα 400W από την Be Quiet, το οποίο είναι ένας από τους κύριους ανταγωνιστές του Corsair CV450 που είδαμε την προηγούμενη φορά. Η τιμή του στην Ελληνική αγορά είναι ~40€, και όπως και το CV, έχει πιστοποίηση 80+ Bronze και 3 χρόνια εγγύηση. Κατασκευάζεται σε μια αρκετά παλιά πλατφόρμα της HEC, όμως σύμφωνα με το διαφημιστικό υλικό, ο σχεδιασμός γίνεται στην Γερμανία.

Πριν ξεκινήσουμε το review όμως, να πω ότι έχω λίγο προϊστορία με το System Power 9. Η Be Quiet ως Γερμανική εταιρεία, εμπνέει εμπιστοσύνη και όντως προσφέρει μερικές πολύ καλές επιλογές στον τομέα των τροφοδοτικών. Το θέμα προκύπτει όταν ξαφνικά βλέπεις να σου προτείνουν από παντού ένα design, για το οποίο δεν έχεις διαβάσει και τις καλύτερες κριτικές.

Και μάλιστα να σου λένε πως είναι και ανώτερο του CV450 που μόλις έκανες review και το βρήκες οκ, παρουσιάζοντας σου νούμερα και ποσοστά RMA και για τα δύο τροφοδοτικά, τα οποία έπεσαν μεν στην αντίληψη του συνομιλητή σου, αλλά φυσικά δεν είδες ποτέ… Μιας και όταν ζητάς κάποιο σχετικό link, η συζήτηση ξαφνικά σταματά εκεί.

Ας σταματήσουμε και εμείς εδώ και ας πούμε πως αυτό το review θα λύσει πολλές απορίες. Δικές μου και δικές σας.

Συσκευασία και Εξωτερικό

Ξεκινάμε όπως πάντα με το κουτί. Απλό, λιτό και απέριττο. Όπως πρέπει να είναι ένα κουτί τροφοδοτικού, χωρίς ηλίθια catchphrases (ναι Corsair εσένα κοιτάω).

Το ίδιο το τροφοδοτικό, ακολουθεί τον σχεδιασμό της συσκευασίας του, με μαύρο ματ χρώμα, ένα δυσδιάκριτο logo σε μια πλευρά του και ένα ευδιάκριτο logo στο κέντρο της γρίλιας του ανεμιστήρα. Αμφιβάλω όμως αν κάποιος αγοράζει τροφοδοτικά με βάση την εμφάνιση τους. Οπότε, αφού έβγαλα την υποχρέωση, πάμε να περάσουμε στα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά.

Το τροφοδοτικό είναι ιδιαίτερα μικρό σε μέγεθος, με διαστάσεις 140x150mm. Συνηθισμένες διαστάσεις για ένα budget τροφοδοτικό, πόσο μάλλον για ένα τροφοδοτικό των 400W. Και μιας και είπα 400W, πάμε στην πίσω πλευρά του τροφοδοτικού.

Αναγραφόμενη Ισχύς ανα Rail

Voltage Rail3.3V5V12V112V2-12V5VSB
Max Current24A15A22A18A0.3A3A
Max. Combined Power103W 384W3.6W15W

Εδώ έχουμε μερικά πραγματάκια που μου αρέσουν και μερικά που δεν μου αρέσουν. Καταρχάς, καταλαβαίνω ότι κοιτάμε ένα DC-DC conversion design, το οποίο σημαίνει πολύ καλό regulation σε όλα τα rails και χαμηλό ripple. Όμως το κακό συνήθειο που έχει η Be Quiet με το να διαχωρίζει το 12V σε ξεχωριστά rails, είναι κάτι που δεν με ενθουσιάζει.

Ειδικά όταν το combined amperage και των δύο αυτών rails δεν είναι 40A όπως βγαίνει με μια απλή πρόσθεση, αλλά 32A. Καταλαβαίνω ότι το max current και για τα δύο rails σε μια budget πλατφόρμα ίσως να είναι λίγα αμπέρ χαμηλότερα από το απόλυτο άθροισμα των δύο rails, όμως 8A αντιστοιχούν σε 96W που δεν είναι και λίγα.

Σε κανονικά σενάρια χρήσης, δεν νομίζω να προκύψει θέμα μιας και το 12V1 τροφοδοτεί τα PCI-E, ATX και peripheal connectors, ενώ το 12V2 μόνο το EPS connector (CPU). Από την άλλη έχω δει αθεόφοβους να τρέχουν αυτήν την σειρά τροφοδοτικών με κάρτες όπως η RX 5700XT, που είναι ιδιαίτερα ενεργοβόρες. Εν πάσι περιπτώσει, δεν το βαθμολογώ αρνητικά. Απλώς προτιμώ ένα, μεγάλο και καλό rail στα 12V.

Καλώδια και Βύσματα

Ας περάσουμε όμως στα καλώδια που προσφέρει, μιας και τα ανέφερα παραπάνω

Είδος ΚαλωδίουΑρ. ΚαλωδίωνΑρ. ΒυσμάτωνΔιάμετροςΠυκνωτές Καλωδίου
ATX connector 20+4 pin (550mm)1118-20AWGΌχι
4+4 pin EPS12V (610mm)1118AWGΌχι
6+2 pin PCI-E (520mm)1218AWGΌχι
SATA (540mm+120mm+120mm) / 4 pin Molex (+120mm)13/118AWGΌχι
SATA (340mm+120mm) / 4 pin Molex (+120mm)12/118AWGΌχι

Καλός αριθμός βυσμάτων, χαίρομαι ιδιαίτερα για το διπλό PCI-E connector, μιας και καλές υλοποιήσεις από μη ενεργοβόρες κάρτες πλέον τείνουν να έχουν δύο υποδοχές, όμως δεν μου κάθεται ιδιαίτερα καλά το μάκρος των καλωδίων. Θα προτιμούσα να ήταν λίγο μεγαλύτερα, για να είναι λίγο πιο άνετο το routing και το cable management.

Εσωτερικό Τροφοδοτικού και Ηλεκτρολογική Ανάλυση

Πριν αρχίσουμε την ανάλυση του εσωτερικού του τροφοδοτικού, καλό θα ήταν να δείτε αυτό το βίντεο, αν δεν έχετε εμπειρία με τα SMPS τροφοδοτικά και θέλετε να καταλάβετε καλύτερα τι σκοπό εξυπηρετεί το κάθε κομμάτι και που βασίζονται τα κριτήριά μου.

Ανεμιστήρας

Όπως πάντα, τo πρώτο πράγμα που αντικρίζουμε είναι ο ανεμιστήρας. Εδώ βλέπουμε έναν 120mm ανεμιστήρα, ο οποίος προφανώς επιλέχθηκε με βάση το μέγεθος του τροφοδοτικού. Συγκεκριμένα έχουμε τον Yate Loon D12SΜ-12 με sleeve bearing, μέγιστη ταχύτητα τα 1650 RPM και επίπεδα θορύβου στα 33dB.

Αναβάθμιση σε επίπεδα θορύβου σε σχέση με τα 40dB του CV, υποβάθμιση σε CFM. Το πόσο επηρεάζει όμως αυτό τις θερμοκρασίες, θα το δούμε αργότερα. Από άποψη ποιότητας πάντως, είμαστε στα ίδια επίπεδα με οποιοδήποτε άλλο τροφοδοτικό σε αυτό το εύρος τιμών.

EMI Φίλτρο

Στην είσοδο του τροφοδοτικού, έχουμε όπως πάντα σχεδόν, ένα φίλτρο, το οποίο μοιάζει τρομερά με αυτό που είδαμε στο CV450. Δύο Y πυκνωτές για φιλτράρισμα του θορύβου μεταξύ των γραμμών (φάση/ουδέτερος) και της γείωσης και ένας Χ πυκνωτής για φιλτράρισμα του θορύβου μεταξύ των γραμμών. Βρίσκουμε επίσης ένα πηνίο CM για περαιτέρω φιλτράρισμα.

Στο πίσω μέρος και αυτό που βλέπουμε καλύτερα, έχουμε έναν CAP200DG έξυπνο αποφορτιστή πυκνωτών από την Power Intergrations, o oποίος αποφορτίζει τον Χ πυκνωτή του κυκλώματός μας, μόνο όταν διακόπτεται η ροή του ρεύματος. Αυτό γίνεται με την χρήση των αντιστάσεων που βρίσκονται ακριβώς από κάτω του και έχει ως αποτέλεσμα το τροφοδοτικό να μην σπαταλά παραπάνω ενέργεια κατά την λειτουργία του.

H πλακέτα του αρχικού φίλτρου συνδέεται στην κύρια πλακέτα με καλώδια και ακριβώς πίσω από τις συνδέσεις βλέπουμε μια ασφάλεια 250V 4A και ένα MOV (Metal Oxide Varistor) το οποίο βοηθά στην προστασία από υπερτάσεις. Αριστερά τους έχουμε άλλο ένα CM πηνίο, έναν X πυκνωτή και άλλους δύο Υ πυκνωτές, για περεταίρω φιλτράρισμα.

PFC και Μετασχηματιστής

Αφήνοντας πίσω μας το EMI φίλτρο, περνάμε στην γέφυρα ανόρθωσης του τροφοδοτικού. Εδώ βρίσκουμε την όχι και τόσο κλασσική Microsemi GBU406 στα 600V, 4A, η οποία είναι το μικρότερο αδερφάκι της GBU806 που συναντάμε συνήθως. Δεν έχω πρόβλημα με την της επιλογή γέφυρας, 4A είναι υπεραρκετά για το τροφοδοτικό. Όμως έχω ένα μεγάλο πρόβλημα στο γεγονός ότι δεν έχουμε κάποια ψύκτρα στην συγκεκριμένη. Στο CV η αντίστοιχη GBU806 (600V, 8A) θυμίζω πως είχε μια ψύκτρα.

Μετά την γέφυρα ανόρθωσης, έχουμε μια αντίσταση, έναν κεραμικό πυκνωτή, ένα τοροειδές πηνίο και ένα NTC θερμίστορ, για προστασία από το inrush current (ένταση εισροής στα Ελληνικά). Δυστυχώς δεν βλέπουμε κάποιο ρελέ παράκαμψης στο θερμίστορ, όμως δεν έχω αυτήν την απαίτηση από μια budget πλατφόρμα όπως αυτή.

Ο κύριος πυκνωτής του τροφοδοτικού, είναι το δεύτερο σοβαρό φάουλ του. LH σειρά της Teapo, rated στα 400V, 270μF, 2000 ώρες λειτουργίας στους 85°C. Το CV που είδαμε την προηγούμενη φορά, είχε τον αντίστοιχο LS πυκνωτή με 2000 ώρες λειτουργίας στους 105°C και ήταν ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά που με ώθησε στο να το βαθμολογήσω τόσο υψηλά. Το να χρησιμοποιείς την ίδια σειρά πυκνωτών με τα περιβόητα VS της Corsair, σίγουρα δεν είναι κάτι που θα εκτιμήσω ιδιαίτερα. Πόσο μάλλον όταν η αλλαγή στην 105°C rated σειρά της ίδιας εταιρείας θα κόστιζε κάτι λιγότερο από 5 λεπτά του ευρώ για κάθε τροφοδοτικό.

Όπως και στο CV, ο PFC controller του τροφοδοτικού βρίσκεται σε ξεχωριστή πλακέτα και είναι ο Champion CM6800TX, ο οποίος ως “combo controller” αναλαμβάνει και το PWM driving του PFC MOSFET.

Nαι, PFC MOSFET, διότι είναι ένα και μοναδικό Champion GPT13N50DG rated στα 500V, 13A στους 150°C, σε αντίθεση με το CV το οποίο είχε δύο από αυτά. Δεν ξέρω αν πρέπει να το εκλάβω ως αρνητικό μεν, αλλά σίγουρα το CV είναι πιο “overengineered” σε αυτόν τον τομέα.
Αριστερά από το PFC MOSFET τώρα, έχουμε την δίοδο υπερφράγματος (Boost Barrier Diode) BYC8X-600 στα 600V, 8A στους 95°C από την NXP. Αριστερά της αντίστοιχα, υπάρχει ένα ακόμα Champion GPT13N50DG, το οποίο μαζί με το αδερφάκι του από την πίσω πλευρά της ψύκτρας, αποτελούν τα Main Switchers του τροφοδοτικού μας.

Αυτά που βλέπω μέχρι στιγμής δεν μπορώ να πω ότι μου αρέσουν ιδιαίτερα. Ακριβώς τα ίδια switchers που χρησιμοποιούνται και στα VS, ενώ στο CV (που θεωρείται ο κύριος ανταγωνιστής) έχουμε τα αναβαθμισμένα GPT22N50SYX.

Συνεχίζοντας, έχουμε τον μετασχηματιστή που απομονώνει παράλληλα την κύρια με την δευτερεύουσα πλευρά του τροφοδοτικού, μαζί με μια… ξέμπαρκη MOSPEC S10M60C δίοδο Schottky στα 60V, 10A, η οποία φαίνεται να ανορθώνει το 5VSB rail. Όπως μπορείτε να δείτε δεν είναι πάνω σε κάποια ψύκτρα, αλλά αμφιβάλω πως χρειάζεται, κρίνοντας από την ισχύς που απαιτείται από το 5VSB.

Παραγωγή Γραμμών Τάσεων

Oι δίοδοι Schottky που αναλαμβάνουν το 12V rail είναι 4x PFR30L60CT από την PFC Device Corporation και είναι rated στα 60V, 30A. Να σημειώσω εδώ πως η OnSemi παράγει και αυτή Schottky diodes με κωδικό 30L60CT στα 60V, 30A, οπότε υποθέτω ότι κάποια εταιρεία παίρνει από την άλλη και απλώς τις μετονομάζει. Τώρα ποια αναλαμβάνει την παραγωγή και ποια την μεταπώληση, ομολογώ ότι δεν έχω ιδέα.

Και ήρθε η ώρα να περάσουμε στο ενδιαφέρον κομμάτι του τροφοδοτικού, που είναι άλλωστε και το κύριο selling point του. Η παραγωγή των 3.3V και 5V rails, η οποία γίνεται με DC-DC conversion από το rail των 12V, σε αυτές εδώ τις πλακετίτσες. Για όσους δεν γνωρίζουν το DC-DC είναι η καλύτερη τεχνική παραγωγής των rails, μιας και παρέχει εξαιρετικό έλεγχο των τάσεων και συνήθως δεν συναντάται στα budget τροφοδοτικά. Το CV για παράδειγμα χρησιμοποιεί Mag-Amp conversion και κατά συνέπεια Group Regulation των 12V και 5V rails, το οποίο από άποψη επιδόσεων είναι τρομερά κατώτερο.

Πίσω στις πλακέτες όμως. Δυστυχώς λόγο της θέσης τους, δεν μπόρειτε να δείτε και πολλά, όμως εμπιστευτείτε με. Τα MOSFET που χρησιμοποιούνται για την μετατροπή της τάσης είναι τα Potens PDD3906 N-Channel MOSFET στα 30V, 60Α και το IC που τα ελέγχει είναι ο APW7164 από την ANPEC με switching frequency τα 200kHz. Από τα λίγα που διέκρινα, φαίνεται μια αρκετά καλή σύνθεση.

Φίλτρο Εξόδου

Ας δούμε όμως και τους πυκνωτές. Οι περισσότεροι που βλέπουμε είναι Teapo rated στα 16V, με διάφορες τιμές μF, όμως όλοι είναι rated στις 2000 ώρες λειτουργίας στους 105°C. Παράλληλα, υπάρχουν και 4 Nichicon πυκνωτές, πάλι στους 105°C, τους οποίους χαίρομαι που τους βλέπω.

Ασφάλειες, Κολλήσεις και Supervisor IC

Τέλος, έχουμε το supervisor IC του τροφοδοτικού μας, το Weltrend WT7527V, το οποίο προσφέρει όλες τις βασικές προστασίες που αναγράφονται στο τροφοδοτικό. Δηλαδή το OVPUVPSCP και OCP. To ΟTP παρέχεται σε συνδυασμό με ένα θερμίστορ στο πίσω μέρος της πλακέτας. Και μιας και είπα πλακέτα…

Οι κολλήσεις είναι οι χαρακτηριστικές της HEC για τα budget units, δηλαδή αρκετά ικανοποιητικές.

Μετρήσεις

Στο προηγούμενο review παραπονιόμουν για το γεγονός ότι δεν έχω τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό για ακριβείς μετρήσεις (σ.σ παλμογράφος). Αυτό το review μας βρίσκει με έναν Rigol DS052E, τον οποίο συγκαταλέγω στα Top 3 αγαπημένα μου αντικείμενα.

Αρκετά όμως με τον 3ο έρωτα της ζωής μου, ας περάσουμε στα γραφήματα.

Transient Response

Η με πιο απλά λόγια, “το πως αντιδρά ένα κύκλωμα σε στιγμιαίες και παροδικές μεταβολές”. Το συγκεκριμένο τεστ περιλαμβάνει άσκηση φορτίου στο 12V rail του τροφοδοτικού, με το που συνδέεται στην πρίζα, ή με το που βγαίνει από standby (5VSB).

Από τα γραφήματα, βλέπουμε πως και στις δύο περιπτώσεις έχουμε μια ελαφριά ανακοπή στην άνοδο της τάσης στα ~2V, ενώ μετά συνεχίζει κανονικά και φτάνει στις κανονικές τιμές, χωρίς υπερβάσεις. Στο συγκεκριμένο τεστ, κριτήριο είναι η σταθερότητα της ανόδου και αυτό που βλέπω με ικανοποιεί αρκετά. Ο συνολικός χρόνος που χρειάστηκε για να φτάσουμε τα ~12V είναι 13.3ms με το τροφοδοτικό κλειστό, ενώ με το τροφοδοτικό σε standby είμαστε στα 12.8ms

Kάτι που θα ήθελα να αναφέρω εδώ είναι πως στο δεύτερο διάγραμμα, η τάση ΔΕΝ είναι στα 14V, αλλά στα 12.1V. Δεν ξέρω γιατί κατά την αποθήκευση του CSV δημιουργήθηκε αυτό το λάθος, όμως δυστυχώς δεν μπορώ να το αλλάξω.

Διακυμάνσεις και Ripple

Σε αυτό το τεστ, κοιτάμε τις μεταβολές της τάσης κάτω από διάφορα φορτία, όπως επίσης και την κυματομορφή της για να διακρίνουμε τις μικρές στιγμιαίες διακυμάνσεις. Όπως καταλαβαίνετε, όσο σταθερότερα, τόσο καλύτερα.

Μέχρι στιγμής, μπορώ να μετρήσω μόνο το 12V και το 5V rail, όμως σχεδίασα εξοπλισμό (ο οποίος αυτήν την στιγμή είναι υπό κατασκευή σε ένα εργοστάσιο της Κίνας), ο οποίος θα μου επιτρέψει να παίρνω μετρήσεις και από το 3.3V rail. Aς δούμε όμως το ripple στα rails που κατάφερα να μετρήσω. Να επισημάνω πως μετράται ως Vpp (Voltage peak-to-peak) και το φορτίο με το οποίο παίρνω τις μετρήσεις, είναι το PC μου, τρέχοντας διάφορες διεργασίες.

Wall Power Consumption12V Rail Ripple5V Rail Ripple
80W10.5mV7.04mV
146W13.7mV7.65mV
193W15.1mV9.46mV
254W17.4mV14.6mV
401W23.9mV12.3mV

Όπως ανέφερα και πριν, το ripple και ο θόρυβος στα rails είναι καλό να είναι σε χαμηλά επίπεδα. Αυτό, διότι το υψηλό ripple μειώνει την διάρκεια ζωής των πυκνωτών, μιας και τους ανεβάζει την θερμοκρασία, αλλά και κάνει πιο ασταθές το σύστημα. Υπενθυμίζω πως μια αύξηση 10°C, ισούται σε μείωση κατά το ήμισυ της διάρκειας ζωής ενός πυκνωτή.

Στην περίπτωση του System Power 9, δεν φτάνουμε ούτε καν κοντά στα όρια για την κάθε γραμμή τάσης. Το ripple έχω να πω πως είναι εξαιρετικό, ειδικά αν σκεφτούμε και την τιμή του τροφοδοτικού.

Όσον αφορά τις ίδιες τις τάσεις τώρα, μπορώ να πω πως το regulation που έχει το τροφοδοτικό είναι ονειρικό. Από τα 80W στα 401W κατανάλωση από πρίζα, είχαμε μεταβολή μόνο 10mV στο 5V rail και 60mV στο 12V rail. Πέραν αυτού, κανένα από τα δύο rails δεν είναι κοντά στα όρια του ±5% που ορίζει το ATX specification.

Θερμοκρασίες

Με το δωμάτιο να είναι στην μέγιστη επιτρεπτή θερμοκρασία λειτουργίας του τροφοδοτικού (έτσι για να βλέπετε τι σημαίνει το Ελληνικό καλοκαίρι για τα budget τροφοδοτικά), ο αέρας εξόδου έφτασε μέχρι τους 40.4°C. To οποίο δεν είναι κακή τιμή μεν, αλλά φανταστείτε ότι οι μετρήσεις έγιναν εκτός PC case. Η θερμοκρασία που επικρατεί μέσα στο case είναι τουλάχιστον 5-6 βαθμούς υψηλότερη από αυτήν του δωματίου.

Εν πάσι περιπτώσει, oι θερμοκρασίες του είναι συγκρίσιμες με τα υπόλοιπα τροφοδοτικά αυτού του εύρους τιμών. Αυτό που θα βαθμολογήσω θετικά όμως, είναι το γεγονός ότι ακόμα και στο πιο βαρύ φορτίο, ο ανεμιστήρας δεν ακουγόταν σχεδόν καθόλου. Βλέποντας συνολικά το τροφοδοτικό, έχει περίπου ίδιες θερμοκρασίες με το CV (το οποίο είναι όμως μικρότερο σε μέγεθος), αλλά παράλληλα είναι αρκετά πιο ήσυχο σε βαρύ φορτίο.

Συμπεράσματα

ΥπέρΚατά
Σχετικά μικρό μέγεθοςΣχετικά ψηλές θερμοκρασίες
Πολύ καλό regulationΜέτρια προς κακή ποιότητα υλικών
Χαμηλό rippleΞεπερασμένη πλατφόρμα
Χαμηλή τιμήMέτρια προς κακή ποιότητα κατασκευής
Πλήθος καλωδίων/βυσμάτων
Αθόρυβη λειτουργία

Το Be Quiet System Power 9 400W, είναι μία νεκραναστημένη πλατφόρμα της HEC στην οποία πετάξανε πάνω ένα DC-DC conversion scheme, κρατώντας το double-forward topology του 2010. Οι περισσότεροι δεν καταλάβατε καν τι είπα, αλλά ας μείνουμε στο γεγονός ότι “παλιό design με ένα νέο feature”, το οποίο δεν είναι απαραίτητα κακό. Έχει αρκετές ομοιότητες με τα CV και VS της Corsair, το οποίο είναι λογικό μιας και αυτά φτιάχνονται σε πλατφόρμες της HEC και μπορώ να πω πως ανάλογα το κριτήριο του καθενός, πέφτει είτε ανάμεσα από τις δύο σειρές, είτε είναι ανώτερο.

Το τρομερά καλό regulation και ripple suppresion που προσφέρει το DC-DC design, ανατρέπεται από την αντικειμενικά μέτρια προς κακή ποιότητα υλικών, αλλά και κατασκευής. Με πιο απλά λόγια, έχουμε ένα τροφοδοτικό σχεδόν επιπέδου VS, το οποίο όμως βγάζει πολύ σωστά τις τάσεις. Σε σχέση με το CV, που είναι ο κύριος ανταγωνιστής, μας δίνει πολύ καλύτερες τάσεις και ripple, όμως η ποιότητα κατασκευής και υλικών με αποτρέπει από το να το χαρακτηρίσω γενικά καλύτερο. Θεωρώ πως η κατασκευή και τα υλικά έρχονται πρώτα, μιας και καθορίζουν την ασφάλεια που παρέχει το τροφοδοτικό και την διάρκεια ζωής του. Και ειδικά όταν μιλάμε για budget units.

Το συγκεκριμένο τροφοδοτικό αποτελεί “εν παραγωγή” παράδειγμα, του ότι ένα καλό νέο feature, δεν μπορεί να σώσει μια απαρχαιωμένη πλατφόρμα. Αυτό όμως δεν το κάνει μια κακή επιλογή για αγορά. Ανάλογα με το που δίνει βάσει κανείς (υλικά/κατασκευή ή σταθερότητα rails), το CV με το System Power 9 είναι άμεσοι ανταγωνιστές.

Για όσους το προτιμούν, υπάρχει και το βίντεο review:

About Post Author

Κώστας Ανεστόπουλος

Στα 4 μου έπαιξα το πρώτο μου PC game, το διάσημο Starcraft του 1998 και αποφάσισα ότι "αυτό θέλω να κάνω όταν μεγαλώσω". Πλέον έχω ένα πάθος με το competitive overclocking, την ηλεκτρολογία και τα ηλεκτρονικά γενικότερα, όπως και την ανάλυση hardware. Στο Starcraft από την άλλη, ακόμα noobας είμαι.