Read Time:3 Minutes

Πολιτικός μηχανικός simulator

Rating: 8/10 | Platforms:  Microsoft Windows, Linux, macOS | Release Date: 28/5/2020 Played on: PC | Developer: Dry Cactus | Publisher: Dry Cactus

Έχοντας παίξει αρκετά puzzle παιχνίδια στη ζωή μου τολμώ να πω πως η σειρά Poly Bridge είναι από τις αγαπημένες μου. Όταν βγήκε το πρώτο παιχνίδι τα bridge building simulators έβγαιναν κατά δεκάδες αλλά λίγα άξιζαν να επενδύσεις χρόνο. Το Poly Bridge 2 αποτελεί “sequel” του πρώτου παιχνιδιού, αλλά αξίζει όσο εκείνο;

Φυσικά να ευχαριστήσω την Dry Cactus που μας εμπιστεύθηκε και μας παραχώρησε review key. Το άργησα λίγο το review αλλά ήταν πολλές οι ανειλημμένες υποχρεώσεις.

Ιστορία

Φυσικά μιλάμε για ένα καθαρό puzzle game χωρίς κάποια πλοκή. Το παιχνίδι αποτελείτε από τέσσερις διαφορετικούς κόσμους στους οποίους αλλάζει ουσιαστικά το setting. Προς το παρόν έχουμε τους Pine Mountains, Glowing Gorge, Tranquil Oasis και Sanguine Gulch. Ωστόσο υπάρχει και ένα coming soon το οποίο δεν είναι γνωστό αν πρόκειται για δωρεάν extra περιεχόμενο ή για κάποιο DLC. O κάθε κόσμος χωρίζεται σε 16 επίπεδα και συνολικά το παιχνίδι μπορεί να διαρκέσει από 8-10 ώρες έως και 15+. Ανάλογα με το πως θα επιλέξετε να το απολαύσετε.

Γραφικά και οπτικός τομέας

Το Poly Bridge 2 δεν έχει ρεαλιστικό χαρακτήρα όσων αφορά τα γραφικά. Ακολουθεί ένα δικό του ιδιαίτερο “καρτουνίστικο” ύφος με έντονα χρώματα. Αρκετά ξεκούραστο και απολαυστικό στο μάτι χωρίς υπερβολές. Όλος ο σχεδιασμός του είναι πολυγωνικός χωρίς να παρουσιάζει πολλές λείες επιφάνειες. Ωστόσο αφού μιλάμε για ένα bridge simulator δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα εκπληκτικά physics. Η εταιρία έχει κάνει άρτια δουλειά σε αυτό το κομμάτι με τις συνδέσεις της γέφυρας την ταλάντωση αλλά και την αυξομείωση του δυναμόμετρου να φαίνονται άκρως ρεαλιστικές. Το γραφικό περιβάλλον κατά το στήσιμο της γέφυρας προσομοιώνει ένα χαρτί μιλιμετρέ ώστε να υπολογίζεις τις αποστάσεις καλύτερα. Κατά την εκτέλεση της προσομοίωσης το settings αλλάζει ανάλογα με τον κόσμο όπως προαναφέρθηκα.

Gameplay

To παιχνίδι εναλλάσσετε μεταξύ του 2D και 3D. Κατά την κατασκευή της γέφυρας βρίσκεσαι σε ένα 2D περιβάλλον και κατά την εκτέλεση σε ένα 3D. Το gameplay εξελίσσεται από τον ίδιο το παίκτη. Σε αρκετό πρώιμο στάδιο όλοι οι μηχανισμοί έχουν ξεκλειδωθεί και το παιχνίδι σου δίνει την ευχέρεια να τους χρησιμοποιήσεις όπως επιθυμείς. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να περάσεις ένα επίπεδο, είναι καθαρά στο χέρι σου πως θα διαχειριστείς τα διαθέσιμα υλικά αλλά και τους πόρους που σου δίνονται. Οι πόροι ναι μεν είναι περιορισμένοι αλλά το παιχνίδι σου επιτρέπει να τους εξαντλήσεις αφαιρώντας σου αρκετούς πόντους κατά την τελική βαθμολόγηση. Δεν υπάρχει αρχή μέση και τέλος. Μπορείς να μεταπηδάς σε όποιο επίπεδο και κόσμο επιθυμείς και έπειτα να επιστρέφεις. Αυτή η έλλειψη δομής είναι κάτι πολύ ενδιαφέρον μιας και κάποιοι επιθυμούν να μεταβούν απευθείας στα δύσκολα επίπεδα του παιχνιδιού. Φυσικά το παιχνίδι δεν περιορίζεται εκεί μιας και διαθέτει και editor όπου μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας επίπεδο. Εκεί είναι που πραγματικά η φαντασία του καθενός ξεφεύγει και δημιουργούνται απίστευτα δύσκολες γέφυρες.

Μουσική και sound design

To sound design δεν έχει κάτι ιδιαίτερο να δείξει μιας και είναι ελάχιστα και επαναλαμβανόμενα τα effects. Η τοποθέτηση ενός αντικείμενο, οι ήχοι από διάφορα οχήματα και η λήξη του επιπέδου. Λιτό αλλά ποιοτικό. Αυτό που κλέβει σίγουρα την παράσταση είναι η μουσική. Η χαλαρωτικές μελωδίες του Adrian Talens είναι ότι πιο ιδανικό για να συγκεντρωθείς και να λύσεις τα puzzles. Τα περισσότερα κομμάτια έχουν ως βάσει χαλαρωτικές μελωδίες κιθάρας ενώ κάποια λίγα συμπεριλαμβάνουν κάποιους ambient τόνους.

Συμπέρασμα

Το Poly Bridge 2 σίγουρα δεν είναι για όλους. Αν έχετε παίξει το πρώτο παιχνίδι και σας άρεσε τότε σίγουρα πρέπει να παίξετε και αυτό. Αν δεν σας άρεσε το πρώτο μην το σκέφτεστε και πολύ μιας και κυμαίνεται στα ίδια πλαίσια. Το παιχνίδι κρατά το brigde building simulator ζωντανό και ελπίζουμε η Dry Cactus να μας χαρίσει ένα τρίτο παιχνίδι με ακόμη καλύτερους γρίφους.

About Post Author

Γιάννης Ελευθερίου

Όλα ξεκίνησαν κάπου στα 7 μου. Κάτοχος του XBOX classic τότε μπήκα στον μαγικό κόσμο των video games με το V-Rally 3. Πλέον λάτρης της τεχνολογίας και των games, επενδύω τον ελεύθερό μου χρόνο σε καλά παιχνίδια ή τουλάχιστον σε όσα θεωρώ εγώ καλά!