Read Time:3 Minutes

Στο σημερινό review, σας ερχόμαστε με κάτι διαφορετικό! Ήρθε η στιγμή που το site μας κάνει τα πρώτα βήματα στα περιφερειακά και τι καλύτερο από το review του Razer BlackWidow Chroma!

Ξεκινώντας, θα πω πως αυτό το οποίο περικλείει το όνομα της Razer, είναι ο διχασμός. Έχει πολλούς φανατικούς υποστηρικτές, αλλά και πολλούς φανατικούς επικριτές. Προσωπικά, όντας μέλος του tech community εδώ και αρκετά χρόνια, έχω ταχθεί στους αμφότερους. Παλαιότερα, ήμουν φανατικός επικριτής μιας και το μόνο που παρείχε ήταν φανταστικό support, με μόνο σκοπό να καλύψει την έλλειψη ποιότητας στα προϊόντα της. Εδώ και μια τετραετία όμως, παρατηρώ μια σταδιακή βελτίωση και μια προσήλωση στο πως θα βελτιώσει τα προϊόντα. Για αυτό και σήμερα, βρισκόμαστε εδώ, για να κρίνουμε ίσως το πιο VFM μηχανικό πληκτρολόγιο της αγοράς. To Razer BlackWidow Chroma.

Πριν περάσω στο κύριο σκέλος του review, να ευχαριστήσω την Zegetron, που μας παρείχε το πληκτρολόγιο με περισσή ευκολία.

Συσκευασία και παρελκόμενα

Το πληκτρολόγιο, καταφθάνει στην κλασσική συσκευασία της Razer, στην οποία μπορείς να δοκιμάσεις τα πλήκτρα χωρίς να την ανοίξεις. Φυσικά, μιλάμε για ένα full size πληκτρολόγιο. Αυτό προσωπικά μου αρέσει, αφού δεν με βολεύει κανένα άλλο μέγεθος από τα όσα έχω δοκιμάσει.

Με το άνοιγμα της συσκευασίας, αντικρίζουμε το πληκτρολόγιο, αλλά και το κλασσικό μήνυμα που βάζει η Razer εδώ και χρόνια στα προϊόντα της. Το πληκτρολόγιο διαθέτει δύο αφρολέξ στα πλάγια, καθώς και ένα λεπτό πλαστικό καπάκι για προστασία. Δεν διαθέτει κάποιο παρελκόμενο, μιας και το συγκεκριμένο μοντέλο δεν έχει wrist rest.

Ποιότητα κατασκευής

Το πλαίσιο του πληκτρολογίου είναι μεταλλικό, με πλαστική επένδυση. Αρκετά στιβαρή κατασκευή, δίνοντάς σου την εντύπωση ενός premium προϊόντος. Διαθέτει επίσης δύο ποδαράκια στήριξης, τα οποία αν και πλαστικά, είναι ανθεκτικά. Μάλιστα έχει και δύο επιλογές ύψους ώστε να μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα στις ανάγκες του εκάστοτε χρήστη. Οι συνολικές διαστάσεις του, ανέρχονται σε 6.1cm x 49cm x 24cm.

Διακόπτες & Keycaps

Είναι γνωστό πως η Razer, εδώ και αρκετά χρόνια, διαθέτει τους δικούς της διακόπτες, του οποίους και βελτιώνει συνεχώς. Το Razer BlackWidow Chroma, διαθέτει τους πιο κλασσικούς της: τους Razer Green. Οι διακόπτες, χαρακτηρίζονται από την εταιρία ως “tactile and clicky”.

Προσωπικά, το “tactile” του πράγματος δεν ήταν τόσο αντιληπτό, αλλά το “clicky” ήταν ξεκάθαρα αισθητό. Στην πληκτρολόγηση όμως, οι διακόπτες υστερούν σε σχέση με την συμπεριφορά τους στο gaming. Πολλές φορές κατά την πληκτρολόγηση, δεν λαμβάνεις το feedback που θα ήθελες, ωστόσο σε συνθήκες gaming, η απόκριση είναι άριστη, κάτι που αναμένεται κιόλας, μιας και έχουμε ένα πληκτρολόγιο που εστιάζει στο gaming.

Όντας το πρώτο review πληκτρολογίου, ας αναλύσω τις τρεις βασικές διαφορετικές κατηγορίες keycaps. Οι κατηγορίες λοιπόν έχουν ως εξής: ABS, PBT και Rubber (καουτσούκ). Οι δύο πρώτες κατηγορίες είναι τα τυπικά πλαστικά keycaps που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε, απλώς τα PBT είναι πιο “high-end”, μιας και αντέχουν σε υψηλότερη πίεση. Από την άλλη τα rubber είναι πλαστικά keycaps, τα οποία έχουν μία ισχυρή επένδυση λάστιχου εξωτερικά και θα τα δείτε κυρίως σε custom πληκτρολόγια. Στο συγκεκριμένο πληκτρολόγιο, έχουμε τα κλασσικά ABS, όμως κρίνοντας από την τιμή του πληκτρολογίου, δεν θα μπορούσαμε να δούμε κάτι διαφορετικό.

Φωτισμός

Το Razer BlackWidow Chroma όπως μαρτυρά και το όνομά του διαθέτει Chroma φωτισμό, κοινώς RGB. Το πληκτρολόγιο μπορεί να συνδεθεί με το Razer Synapse και συγκεκριμένα μέσω του Chroma Studio να προσαρμοστεί ο φωτισμός όπως ο καθένας επιθυμεί. Μάλιστα το Chroma Studio διαθέτει και πληθώρα εφέ που καλύπτει όλες τις ανάγκες.

Συνδεσιμότητα και Καλωδίωση

Όντας σχετικά φθηνό πληκτρολόγιο, το Razer BlackWidow Chroma δεν διαθέτει κάποια USB θύρα εισόδου. H σύνδεσή του με συσκευές, πραγματοποιείται μέσω ενός USB Type A, το οποία μάλιστα έρχεται και με ένα μικρό προστατευτικό κάλυμμα, κάτι που προσωπικά εκτιμώ. Το καλώδιο είναι πλεγμένο (braided) κάτι το οποίο το καθιστά ανθεκτικό, αποτρέποντας πιθανά σπασίματα στο μέλλον.

Τιμή και Συμπεράσματα

Το Razer BlackWidow Chroma θα το βρείτε στην ελληνική αγορά να ξεκινάει από τα 86€. Κρίνοντας από τον ανταγωνισμό σε αυτό το εύρος τιμών μάλλον το BlackWidow αποτελεί την πιο VFM λύση σε αυτήν την χρηματική κατηγορία. Αποτελεί μία άκρως ποιοτική λύση που θα ικανοποιήσει την πλειοψηφία των ανθρώπων που θέλουν ένα καλό μηχανικό πληκτρολόγιο.

About Post Author

Γιάννης Ελευθερίου

Όλα ξεκίνησαν κάπου στα 7 μου. Κάτοχος του XBOX classic τότε μπήκα στον μαγικό κόσμο των video games με το V-Rally 3. Πλέον λάτρης της τεχνολογίας και των games, επενδύω τον ελεύθερό μου χρόνο σε καλά παιχνίδια ή τουλάχιστον σε όσα θεωρώ εγώ καλά!