Read Time:3 Minutes

Ακόμη ένα review περιφερειακού, ακόμη ένα review από Razer προϊόν. Ωστόσο αυτή τη φορά έχουμε ένα ποντίκι και πιο συγκεκριμένα το Razer Viper. Ένα ποντίκι που προσωπικά δεν με εντυπωσίασε, ωστόσο έρχεται στην ελληνική αγορά με αρκετά ελκυστική τιμή και ίσως αξίζει μια ευκαιρία.

Πριν περάσω στο κύριο σκέλος του review, να ευχαριστήσω και πάλι την Zegetron, που μας παρείχε το ποντίκι καθώς και τα επόμενα περιφερειακά για review.

Συσκευασία και παρελκόμενα

Η συσκευασία για ακόμη μία φορά δεν εντυπωσιάζει. Η Razer διατηρεί κοινή φιλοσοφία για όλα της τα προϊόντα κάτι που φυσικά τους δίνει ταυτότητα. Το ποντίκι έρχεται σε ένα minimal κουτί χωρίς παρελκόμενα, κάτι αναμενόμενο σε αυτή την τιμή. Δύσκολο σε αυτή την τιμή να υπάρχει ασύρματη λειτουργία ή βαρίδια. Από εκεί και έπειτα στο εσωτερικό υπάρχει το κλασσικό φυλλάδιο πλέον της Razer που σε καλωσορίζει στην οικογένεια της.

Ποιότητα κατασκευής

Έχοντας δοκιμάσει αρκετά ποντίκια τολμώ να πω πως δεν έμεινα ικανοποιημένος από την ποιότητα κατασκευής του. Τα πλαστικά είχαν υφή κακού πλαστικού και σε καμία περίπτωση το ποντίκι δεν σου δίνει την απαραίτητη στιβαρότητα, που περιμένεις να έχει ένα προϊόν αυτής της κατηγορίας. Πιθανότατα η μικρή του μάζα να είναι και θέμα εργονομίας, ωστόσο προσωπικά η συνολική του ποιότητα δεν μου έδωσε αυτό που περίμενα, σε αυτή την τιμή.

Πλήκτρα & Αισθητήρας

To Razer Viper διαθέτει τέσσερα επιπρόσθετα πλήκτρα πέραν των τριών βασικών, δεξί, αριστερό και ροδέλα. Να τονίσω φυσικά πως και τα 4 αυτά πλήκτρα είναι πλήρως διαμορφώσιμα από τον χρήστη. Ο βασικός λόγος που έχει τέσσερα και όχι δύο είναι διότι αποτελεί ένα αμφιδέξιο ποντίκι. Έτσι διαθέτοντας σε αμφότερες τις πλευρές του δύο πλήκτρα μπορεί να προσαρμοστεί από τον κάθε χρήστη, χωρίς να περιορίζονται οι αριστερόχειρες. Τα δύο βασικά πλήκτρα διαθέτουν οπτικό διακόπτη κάτι που βελτιώνει την απόκριση τους. Ωστόσο προσωπικά δεν βρήκα αυτή την απτή εμπειρία που υπόσχεται η Razer. Αντιθέτως τα πλήκτρα στα χέρια μου είχαν μία “ξύλινη” αφή. Σε βάθος χρόνου την συνήθισα, χωρίς να με ενοχλεί, αλλά σε κάθε εναλλαγή με άλλο ποντίκι ήταν αισθητή. Το Viper διαθέτει ένα οπτικό αισθητήρα πέμπτης γενιάς στα 16.000 DPI. Άψογος, με άμεση απόκριση σε όποια επιφάνεια και να τον δοκίμασα. Σίγουρα δεν θα απογοητεύσει κανέναν.

Φωτισμός

Το ποντίκι μπορεί να φαίνεται σε όλες τις προηγούμενες φωτογραφίες μαύρο, ωστόσο διαθέτει στο πίσω μέρος ένα logo της Razer το οποίο έχει RGB leds. Μέσω του Razer Synapse και συγκεκριμένα του Chroma Studio μπορείτε να πειραματιστείτε και να διαμορφώσετε τον φωτισμό του όπως σας αρέσει. Προσωπικά κάνοντας κάποια συγκριτικά με το βασικό μου ποντίκι, το G402, τολμώ να πω πως ο φωτισμός του Viper είναι αρκετά πιο αξιόλογος.

Εργονομία

Περνάμε στο προτελευταίο, αλλά και το πιο σημαντικό κομμάτι για εμένα, στην αγορά ενός ποντικιού. Μεγάλο πλεονέκτημα του ποντικού είναι πως είναι αμφιδέξιο. Αυτό βολεύει αρκετά και τους αμφίχειρες, αλλά και τους αριστερόχειρες που δυστυχώς, η αγορά ποντικιών είναι περιορισμένη για αυτούς. Από εκεί και έπειτα για τα δικά μου χέρια το ποντίκι είναι μικρό. Όχι σε μεγάλο βαθμό αλλά σίγουρα σε αισθητό βαθμό. Βέβαια μετά από γρήγορη έρευνα που έκανα κατά την διάρκεια συγγραφής του review, διαπίστωσα πως πλέον δεν βγαίνουν τόσο μεγάλα ποντίκια. Επιπροσθέτως προερχόμενος από το G402 δεν μπορούσα με τίποτα να συνηθίσω πως δεν υπήρχε κάποια “ειδική” θέση τοποθέτησης του αντίχειρα. Σε γενικές γραμμές δεν μπορώ να το προτείνω με ευκολία σε κάποιον χωρίς να το δοκιμάσει. Είναι κάτι που γενικά θα συνιστούσα σε όποιον ενδιαφέρεται για αγορά νέου ποντικού. Τα reveiws μπορούν να σου δώσουν μία γενική εικόνα ωστόσο πάντα θα πρέπει να δοκιμάσετε πριν αγοράσετε κάτι.

Συνδεσιμότητα και Καλωδίωση

Φυσικά το Viper έρχεται με την κλασσικότερη συνδεσιμότητα πλέον, ένα USB type A. Να επαναλάβω πως εκτιμώ πολύ το κάλυμμα το οποίο βάζει η Razer σε όλα τα USBs μιας και φαίνεται πως προσπαθεί να βελτιώνει κάθε λεπτομέρεια. Το καλώδιο είναι μια περίεργη μίξη απλού πλαστικού καλωδίου και κορδονιού. Δεν είναι braided, ωστόσο έχει μία ιδανική ελαστικότητα η οποία δεν σε εμποδίζει πότε κατά την κίνησή του.

Τιμή και Συμπεράσματα

Το Razer Viuper θα το βρείτε στην ελληνική αγορά να ξεκινάει από τα 53€. Σίγουρα δεν απογοητεύει σίγουρα δεν εντυπωσιάζει. Υπάρχουν αρκετές πιο αξιόλογες προτάσεις εκεί έξω, σε παραπλήσιες τιμές, από την ίδια την Razer κιόλας.

About Post Author

Γιάννης Ελευθερίου

Όλα ξεκίνησαν κάπου στα 7 μου. Κάτοχος του XBOX classic τότε μπήκα στον μαγικό κόσμο των video games με το V-Rally 3. Πλέον λάτρης της τεχνολογίας και των games, επενδύω τον ελεύθερό μου χρόνο σε καλά παιχνίδια ή τουλάχιστον σε όσα θεωρώ εγώ καλά!