Read Time:3 Minutes

Rating: 7/10 | Platforms: Microsoft Windows| Release Date: 4/12/2020 Played on: PC | Developer: Torpor Games| Publisher: Fellow Traveler

Περιμέναμε πάντα ένα παιχνίδι, το οποίο θα δείχνει περισσότερα πράγματα που συμβαίνουν σε μία χώρα, και συγκεκριμένα στα πολιτικά. Μια προσέγγιση στην πολιτική μπορεί να δείξει τις πραγματικές κρίσεις που μπορούν να προκύψουν κατά τη διάρκεια της θητείας ενός ηγέτη. Όλα αυτά υπάρχουν στο Suzerain.

Ιστορία

Ο χαρακτήρας προήλθε από μία φτωχή οικογένεια και περνούσε τον περισσότερο χρόνο στα χωράφια. Ξαφνικά, κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος στο σχολείο, υπήρξε μια αναστάτωση έξω. Καθώς όλοι προσπαθούσαν να καταλάβουν τι ακριβώς συμβαίνει, ο διευθυντής ανακοίνωσε τον εμφύλιο της χώρας. Χρόνια μετά, ο πρωταγωνιστής πέρασε τα κολεγιακά του χρόνια, σπουδάζοντας δικηγόρος. Εκεί, αποφάσισε να συμμετάσχει σε μία πολιτική ομάδα συζήτησης, όπου γνώρισε και την μελλοντική σύζυγό του, τη Μόνικα. Αφού εντυπωσιάστηκε από την εξυπνάδα της και γνωρίστηκαν λίγο καλύτερα, ήταν καιρός να κάνουν οικογένεια μαζί. Παράλληλα, μαζί με τον φίλο του τον Petr ξεκίνησαν να κάνουν κινήσεις γύρω από την πολιτική. Σε μικρό χρονικό διάστημα, κατάφερε να εκλεγεί ως ο τέταρτος πρόεδρος της Sordland πλάι στον φίλο του και αντιπρόεδρο Petr.

Η χώρα έχει περάσει αρκετά και ως πρόεδρος έχει να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα που πρέπει να λυθούν. Ο λαός ελπίζει και εσείς προσπαθείτε να αντιμετωπίσετε λοιμούς, εσωτερικές και εξωτερικές εισβολές και πολλά ακόμα που μπορεί να συναντήσετε. Το budget σας είναι πολύ μικρό, επομένως οφείλετε να κάνετε πολλούς συμβιβασμούς για να κρατήσετε τους ανθρώπους, τις επιχειρήσεις και τους πολιτικούς ευτυχισμένους. Φυσικά, υπάρχει και η προσωπική σας ζωή που πρέπει να λάβετε υπόψη. Μην παραμελήσετε την οικογενεία σας, διότι μπορούν να σταματήσουν να υποστηρίζουν τον προεδρικό πατέρα και συζυγό τους.

Το περίεργο κομμάτι όλης αυτής της υπόθεσης είναι ότι αυτό που αναφέρθηκε στην πρώτη παράγραφο ήταν μόνο ο πρόλογος του παιχνιδιού. Υπάρχουν πολλές επιλογές για να διαλέξετε, έτσι ώστε να κάνετε τον χαρακτήρα σας διαφορετικό. Κάθε άτομο, κάθε πολιτικό κόμμα, γειτονική χώρα και άλλα επηρεάζουν την πλοκή του παιχνιδιού. Το γεγονός ότι είναι τόσο λεπτομερές βοηθάει στο να αναπτυχθεί μία πολύ ωραία ιστορία. Από την άλλη, όμως, το κάνει πολύ κουραστικό και γενικά μπορεί να μπερδευτεί κανείς με τόσες πολλές πληροφορίες.

Gameplay

Το πρώτο παιχνίδι που αναπτύχθηκε από την Torpor Games, το “Suzerain”, περιγράφεται καλύτερα ως ένα παιχνίδι ρόλων βασισμένο σε στοιχεία στρατηγικής. Το Suzerain ξεκινά με τους παίκτες να επιλέγουν την ζωή τους μέχρι την προεδρία τους, σε μία απίστευτα λεπτομερή εμπειρία, που εκτείνεται σε δεκαετίες. Εκεί που το παιχνίδι έχασε τους πόντους του ήταν με τα τυχαία γεγονότα. Τα τυχαία γεγονότα είχαν τη μορφή εγγράφων, που έρχονταν στο γραφείο από όλη την χώρα και αναφέρονταν σε διαμαρτυρίες, επιδημίες ή άλλα είδη ειδήσεων, που δεν ήξερα τι ακριβώς έπρεπε να κάνω. Στην αρχή, νόμιζα ότι ήταν σημαντικές πληροφορίες, αλλά σύντομα σταμάτησα να τις ελέγχω, γιατί δεν υπήρχε τρόπος να τα αντιμετωπίσω. Αυτό, βέβαια, με ζάλισε από τις πολλές πληροφορίες που έπεσαν, όπου λιγάκι τα έχασα.

Μουσική

Η μουσική χρησιμοποιείται έξυπνα, με πιο ήπια κομμάτια που καταλαμβάνουν το τοπίο, όπως απαιτεί ο τόνος. Βέβαια, υπάρχουν και πιο έντονα κομμάτια, εκεί που υπάρχει βαρύτερο κλίμα. Το πρόβλημα σε όλα αυτά είναι ότι η λίστα των κομματιών ήταν μικρή, με αποτέλεσμα να ακούγονται τα ίδια κομμάτια. Τολμώ να πω πως ήταν λίγο ενοχλητικό.

Συμπέρασμα

Ολοκληρώνοντας το παιχνίδι. έχει μία εκπληκτικά τρομερή αφήγηση που επιτρέπει στους παίκτες να διευθύνουν μία χώρα με τις δικές τους ιδέες. Χαίρομαι που αντιμετώπισα προβλήματα, όπως μείωση της εγκληματικότητας. Το Suzerain μπορεί να μην φαίνεται συναρπαστικό με την πρώτη ματία, αλλά σίγουρα μέσα σε λίγα λεπτά θα δεθείτε με την ιστορία του. Εάν νομίζετε ότι μπορείτε να ανταπεξέλθετε ως πρόεδρος μιας χώρας, εμπρός λοιπόν, ξεκινήστε να παίζετε το Suzerain!

About Post Author

Μάκης Σαράντος

Από μικρή ηλικία ασχολιόμουν με την πληροφορική φτιάχνοντας μερικά builds μέχρι που μια μέρα ένας καθηγητής μου πρότεινε να ασχοληθώ με τον προγραμματισμό. Πλέον μέχρι και σήμερα ασχολούμαι με τον προγραμματισμό και το Cyber Security.